KALİTELİ NESİLLER YETİŞTİRMEK HAYATİ ÖNEME SAHİP

KALİTELİ NESİLLER YETİŞTİRMEK HAYATİ ÖNEME SAHİP

 

Genel BaÅŸkanımız Dr. Fatih Erbakan, 2021-2022 eÄŸitim öÄŸretim yılının açılmasına iliÅŸkin "Bilimsel kalitesi yüksek, ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesilleri yetiÅŸtirmek geleceÄŸimiz açısından hayati öneme sahiptir." dedi.

 

Genel BaÅŸkanımız ayrıca yeni eÄŸitim-öÄŸretim yılı baÅŸlarken, “hukuken ve bilimsel olarak yanlış” olan, aşı olmak istemeyenleri aşı olmaya mecbur bırakan zorunlu PCR testi uygulamasından bir an önce vazgeçilmesi gerektiÄŸini de ifade etti.

 

'EÄŸitim Kalitesinde 37 OECD Ülkesi Arasında 31. Sıradayız'

Genel BaÅŸkanımız Dr. Fatih Erbakan, açıklamasının başında 2021- 2022 yeni eÄŸitim öÄŸretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ederek ÅŸu ifadeleri kullandı:

 

"Üç senede bir gerçekleÅŸtirilen Uluslararası PISA deÄŸerlendirmesinin 2018 yılı sonuçlarına göre, Türkiye’nin eÄŸitim kalitesi 37 OECD ülkesi arasında 31. Sırada yer alıyor.  İlköÄŸretim kalitemiz LGS sonuçlarında görülüyor, lise eÄŸitimi kalitemiz YKS sonuçlarında görülüyor. 2021 YKS’de; İlk oturuma katılan adayların yüzde 32’si (3’te 1’i) barajın altında kalmıştır. İlk oturumda 40 soruluk matematik testindeki doÄŸru yanıt ortalaması 5 olmuÅŸtur. Bu sonuçlara göre, 2021 YKS’de barajı geçme oranlarının 2020 YKS’ye göre belirgin bir biçimde düÅŸtüÄŸü görülüyor. DiÄŸer taraftan; İmam Hatipler deseniz asıl maksadından çok uzakta, pek çoÄŸunun sadece adı İmam Hatip… Meslek eÄŸitimi, ara eleman yetiÅŸtirilmesi neredeyse sıfır noktasına gelmiÅŸ. Dünyanın ilk 500 üniversitesi sıralamasına çoÄŸu yıllar tek bir üniversitemiz dahi giremiyor. Maalesef üniversitelerimiz araÅŸtırma, icat ve patent noktasında sınıfta kalıyor. Lise ve üniversite diplomalarımız dünyanın hemen hemen hiçbir yerinde geçmiyor. Yabancı dil öÄŸretiminde Dünyanın en alt sıralarındayız, 15 sene İngilizce eÄŸitimi verdiÄŸimiz genç İngilizce cümle kuramıyor."

 

'Ahlaki ve Manevi Kalitesi Yüksek Nesiller YetiÅŸtirmeliyiz'

'Hemen her alanda olduÄŸu gibi eÄŸitim alanında da ehliyet, liyakat yerine, torpil ve akrabalık geçer akçe haline gelmiÅŸ durumda.' diyen Erbakan, "Avrupa’nın en büyük adalet saraylarını, lüks ve konforlu duruÅŸma salonlarını yaparak adalet dağıtmak noktasında iÅŸimiz bitiyor sananlar, benzer ÅŸekilde eÄŸitim-öÄŸretim alanında da üniversite sayımızla, modern okul binaları yapmakla, öÄŸrencilere tablet dağıtmakla, eÄŸitime ayrılan bütçeyi artırmakla övünüyorlar. Oysa ki yıllardır ifade ettiÄŸimiz gibi eÄŸitim alanında yapılması gereken, kaliteli ve istikrarlı bir müfredat ve eÄŸitim sistemiyle, kaliteli öÄŸretmen ve akademisyen kadrosuyla “kaliteli nesiller” yetiÅŸtirmektir. Her sene deÄŸiÅŸen ezbere dayalı eÄŸitim sistemi ve müfredatla, hiçbir iÅŸe yaramayan yüz binlerce, milyonlarca diploma dağıtmak yerine, araÅŸtıran, sorgulayan, icat yapan, kendi alanında inovasyonları hayata geçiren nesiller inÅŸa etmek gereklidir." ifadelerini kullandı.

 

Okullardaki Zorunlu PCR Testinden Vazgeçilmelidir

Genel BaÅŸkanımız, zorunlu PCR testi genelgesinin iptali için parti olarak geçtiÄŸimiz günlerde Danıştay'a dava açtıklarını hatırlatarak okullardaki uygulamadan da vazgeçilmesi çaÄŸrısında bulundu:  "Burada ifade edilmesi gereken diÄŸer önemli bir husus da;  Bu öÄŸretim yılında baÅŸta öÄŸretmenler olmak üzere eÄŸitim personeli, kantin çalışanları ile öÄŸrenci servislerinin ÅŸoför ve rehber personelinden haftada iki kez PCR testi istenecek olması... Üniversitelerimiz öÄŸretime baÅŸladığında da, aşı olmayan üniversite öÄŸrencileri ve üniversite çalışanları düzenli olarak test yaptıracak. Ayrıca öÄŸretmenler dışındakilerin PCR testlerinin de ücretli olmasının düÅŸünüldüÄŸü ifade ediliyor. Bu da üniversite öÄŸrencilerinin, kantin çalışanlarının, servis ÅŸoförlerinin aylık 3-4 bin TL maliyetle karşılaÅŸması demektir. Bugün de yeni eÄŸitim-öÄŸretim yılı baÅŸlarken, “hukuken ve bilimsel olarak yanlış” olan, aşı olmak istemeyenleri aşı olmaya mecbur bırakan bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiÄŸini bir kez daha ifade ediyoruz. Bütün bu olumsuzluklara raÄŸmen, 2021-2022 EÄŸitim-ÖÄŸretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyor, geleceÄŸimizin teminatı öÄŸrencilerimize ve geleceÄŸimizi inÅŸa eden fedakâr öÄŸretmenlerimize baÅŸarılar ve kolaylıklar diliyoruz."

 

GENEL BAÅžKANIMIZ DR. FATİH ERBAKAN AÇIKLAMASI

Yayın Tarihi: 6 Eylül 2021 | Yayın Saati: 17:11:49