‘ÇOCUK ÖLDÜRMESİNİ İYİ BİLEN’ İSRAİL’İN ZİYARETİ TAMAMIYLA ‘DUYGUSAL’

‘ÇOCUK ÖLDÜRMESİNİ İYİ BİLEN’ İSRAİL’İN ZİYARETİ TAMAMIYLA ‘DUYGUSAL’

 

 

 

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, çok sayıda vatandaşın tepki gösterdiği İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un ziyaretine tepki göstererek, “Ekonomik sıkışmışlıktan kurtulabilmek adına, iktidarın tabiriyle ‘çocuk öldürmesini çok iyi bilen’ İsrail Cumhurbaşkanının Türkiye’de ağırlanması tamamıyla ‘duygusal’ bir ziyarettir.” ifadelerini kullandı.

 

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları kapsamında gittiği Adana’da basın mensuplarıyla buluştuğu kahvaltı programında ülke ve dünya gündemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

İsrail ziyareti tamamıyla duygusal

Açıklamasının başında kamuoyunda büyük tepki çeken İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ziyaretine değinen Genel Başkanımız, bu ziyaretin tamamen duygusal olduğunu ifade ederek, “Bizim ülke olarak çok acil birkaç milyar dolar dövize ihtiyacımız var. Bu kredilerin dövizlerin elde edilebilmesi için ABD Başkanı Biden ile ilişkilerin düzeltilmesine ihtiyaç var. Bu ilişkilerin düzeltilmesi yapılacak olan ev ödevlerine bağlı. Bu ev ödevlerinden biri Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi diğeri de İsrail ile ilişkilerin düzeltilmesi olduğu için ekonomik sıkışmışlıktan kurtulabilmek adına onların tabiriyle ‘çocuk öldürmesini çok iyi bilen’ İsrail Cumhurbaşkanı Türkiye’de ağırlanmak durumunda kalınıyor. Piyasa tabiriyle dolar borçlanan bir ülke olduğunuz zaman, dolara bu kadar ihtiyaç duyduğunuz zaman bu ‘ev ödevlerini’ yapmak zorunda kalıyorsunuz. Türkiye bugün yüzde 7,5 dolar faiziyle borçlanmak durumunda kalmış ki dünya genelinde bu yüzde 1’dir. Yıllık 100 milyar dolar dış ticaret açığınız, 200 milyara yakın 1 sene içinde ödemeniz gereken dış borcunuz olursa sıcak para bulabilmeniz için ev ödevlerinizi iyi yapmanız lazım.” şeklinde konuştu. 

 

 

Ülke tane ile salata, kaşık ile salça satışı dönemini de gördü

AK Parti’nin 20 yıllık tek başına iktidarında vatandaşın daha da yoksullaştığını belirten Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, gelinen noktayı şöyle özetledi: “Bu kış Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın açıkladığı 4 milyon haneye doğalgaz yardımı yapılması demek yaklaşık 20 milyon insanın ısınma ihtiyacını karşılayamaması demek ki bu örnek yoksulluğun en büyük göstergesidir. Yine aynı bakanlığın açıklamasına göre 2020 yılında 6,6 milyon haneye sosyal yardım yapılması da neredeyse nüfusun yüzde 40’ı yardıma muhtaç anlamına geliyor. Son elektrik zamlarından önce 2020 yılı için söylüyorum, Enerji Bakanlığı’nın verilerine göre 3,7 milyon abone elektrik faturalarını ödeyememiş, bu rakam belki belki son zamlarla beraber 2 katına çıkacak. Halk ekmek kuyrukları kilometreleri buluyor, ayçiçek yağları zincirle bağlanmış, bebek mamalarına alarm takılmış, asgari ücret açlık sınırının altında, emekli maaşı 2 kişi için bile açlık sınırının altında, memur maaşları yoksulluk sınırının altında, neredeyse bu gidişle milletvekili maaşları bile yoksulluk sınırının altına doğru gidiyor. Ülkede boş baklava, boş gözleme, boş börek dönemi başladı. Ucuz Ayçiçek yağı, ucuz pirinç kuyruğu ve en son Yozgat’ta ucuz et kuyruğu kilometreleri buluyor. Tane ile salata, kaşık ile salça dönemi başladı. 18 litre Ayçiçek yağı 1000 lirayı aşınca 36 taksitle satış dönemi başladı. Asgari ücretle 4 teneke Ayçiçek yağı, memur maaşıyla da 5 depo benzin alabilme durumuna geldik. 20 senelik tek başına iktidarda ülkede gelinen durum maalesef bu.”

 

 

Türkiye’nin arabuluculuğunda Ukrayna-Rusya savaşının bir an önce durması çok önemli

Bir gazetecinin Antalya’da gerçekleştirilecek Ukrayna-Rusya dışişleri bakanları zirvesini sorması üzerine Genel Başkanımız, “Şu anda Ukrayna ve Rusya’nın bir araya gelip ateşkesin sağlanabilmesi çok önemli, özellikle Türkiye’nin arabuluculuğunda bu savaşın bir an önce durması çok önem arz ediyor. Ama tabii mevcut şartlarda bizim Rusya ve Ukrayna’ya söz geçirebilmemiz ne kadar mümkün olacak? Aynı Suriye’de Rusya’ya, Irak’ta ABD ajandasına tabi olmamız gibi. Maalesef D-8’in âtıl kalması ve D-60’ı kuramamamız yani 57 Müslüman ülkeyi arkamıza alamamamız, o potansiyeli kullanamamamız bizi dış politikada yalnız bırakıyor ve güçlü ülkelerin ajandasına mahkûm ediyor. Tabii bunda ekonomimizin kötü olması ve ciddi dış borcumuzun olmasından dolayı Swap anlaşmalarından muhtaç olmamız da elimizi kolumuzu bağlıyor.”  ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 10 Mart 2022 | Yayın Saati: 14:18:53