Memur Maaşları Zam Görüşmeleri
Ekonomik Bülten | Koronavirüs ve Ekonomiye Etkileri 1 | 20.04.2020
Ekonomik Bülten | Koronavirüs ve Ekonomiye Etkileri 2 | 27.04.2020
Ekonomik Bülten | Neden KOBİ’ler değil de Cargill firması destekleniyor? | 03.05.2020
Ekomik İstikrar Kalkanı Çözüm Üretebilir mi?
Ekonomik Bülten | Dr. Fatih ÖZTEK | Dış Güçler Neden Borç Vermiyor? | 11.05.2020
Ekonomik Bülten | Dr. Fatih ÖZTEK | Dijital Çağ ve Türkiye | 18.05.2020
Ekonomik Bülten | Dr. Fatih ÖZTEK | Çıkmaz Sokak Borçlanma | 01.06.2020
Ekonomik Bülten | Dr. Fatih ÖZTEK | Can Yakan Gerçek: Genç İşsizlik | 06.06.2020
Ekonomik Bülten | Dr. Fatih ÖZTEK | Ekonomik Kaynak Arayışı: Yılık 250 Milyar ₺ | 16.06.2020
Ekonomik Bülten | Dr. Fatih ÖZTEK | Kıdem Tazminatı Reformu: Ölümü Gösterip Sıtmaya Razı Etmek | 22.06.2020
Ekonomik Bülten | Dr. Fatih ÖZTEK | Yıkmak Kolay Yapmak İse Zordur | 07.07.2020
Millî Kaynak Paketi 1
Ekonomik Bülten | Dr. Fatih ÖZTEK | Akıl Tutulması | 28.07.2020
GENÇ İŞSİZLİK
SİYASİ İŞLER BAŞKANLIĞI HAFTALIK RAPORU - 16.09.2020
Teşkilat Rehberi
Yeni Ekonomi Programı (YEP) neler vadediyor?
ÖĞRETMENLER GÜNÜ 2020
SİFTAH MEKTUBU
GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ DR. FATİH ÖZTEK'İN AÇIKLAMASI
TÜRKİYE'NİN HUKUK REFORMUNA İHTİYACI VAR MI?
EKONOMİK BÜLTEN | 8 MART 2021
ÜLKE SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİMİZ - 2
EKONOMİK BÜLTEN | 22 NİSAN 2021
EKONOMİK BÜLTEN | 24 MAYIS 2021
MÜSİLAJ YILLARIN İHMALİ Mİ? AVRUPA'NIN ATIKLARI MI?
D8 TEŞKİLATI: DEĞERLENDİRİLEMEYEN BÜYÜK POTANSİYEL
EKONOMİK BÜLTEN| 19 27 EYLÜL 2021
ÇALIŞANLAR FAKİRLEŞİYOR!
2022 BÜTÇE KANUNU | BİLGİ NOTU 15 | 30 EKİM 2021
AK PARTİ DÖNEMİNDE (2003-2021) VERGİ GELİRLERİ
KANAL İSTANBUL ASLA YAPILMAMALI!
D8-BİR ERBAKAN RÜYASI
81 İLİMİZ-YÜZLERCE REFAH PROJESİ VE KALKINAN TÜRKİYE
MİLLİ KAYNAK PAKETLERİMİZ 1
ÜLKE SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİMİZ
'ASGARİ ÜCRET BİLİM KURULU' KURULMALI!
FAİZ ORANLARI NE OLACAK
2. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE İLANI
2. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE İLANI
Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Büyük Kongresi 06 Kasım 2022 Pazar günü Saat: 09.00'da ANKARA (Arena) KAPALI SPOR SALONU'nda (Hipodrom Caddesi, Ankara Spor Salonu, Gar Meydanı, Ulus/Altındağ/Ankara) toplanacaktır. İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantı 13 Kasım 2022 günü Saat: 09.00'da aynı yerde yapılacaktır. Tüzüğümüzün 12. maddesi uyarınca tebliğ yerine geçmek üzere ilan olunur.
GÜNDEM VE DELEGE LİSTESİ ASKI İLANI
DUYURU
Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Büyük Kongresi için Gündem, Delege Listesi ve web sitesi ilanı 30 - 31 Ekim ve 01 Kasım 2022 Pazar - Pazartesi - Salı günleri Genel Merkez binasında Genel Merkezin açık olduğu 09:00 - 18:00 saatleri arasında 3 gün süre ile ilana çıkarılacaktır.
YABANCI PARA CİNSİNDEN BORÇLANMA
Engelliler Koordinasyon Birimi Yönetmeliği
(07.01.2023 Tarih ve 36 Sıra No’lu Kararın Ekidir)
YENİDEN REFAH PARTİ GENEL MERKEZ
Engelliler Koordinasyon Birimi Yönetmeliği
1. Genel Başkan Yardımcısı (Engelli Vatandaşlar Başkanı) Genel Merkez Koordinasyon Birim Başkanını Genel Başkanın onayını alarak belirler.
2. Engelliler Koordinasyon Birim Başkanı, Partinin Türkiye genelindeki kendi teşkilatlardan ve ekibinin çalışmalarından Engelli Vatandaşlar Başkanına karşı sorumludur. Engelliler Koordinasyon Birim Başkanı yeteri kadar başkan yardımcısı ile çalışmalarını yürütür.
3. İl Engelliler Koordinasyon Birim Başkanı, başkanlıkların kurulmasından ve tüzüğe uygun olarak çalıştırılmasından sorumludur. Engelliler il birim başkanlığı il başkanı tarafından il yönetim kurulu üyelerinden atanır. Engelli şartı aranmaz.
4. Engelliler Koordinasyon Birim Başkanlıklarının haftalık ve aylık olarak yapması gereken toplantıları ve birimi ile ilgili Dernek, STK ziyaretlerinin muntazaman yapıp yapmadıklarını il teşkilatlarının ve ilçelerin her ay verdikleri raporlarları takip eder gerekli teşviklerde ve uyarılarda bulunur.
5. Ülkede bulunan bütün Engelli, Şehit yakınları, Gazi dernekleri ve engelli vatandaşlar ile partimiz arasında kurulması gereken ilişkileri planlar ve yürütür.
6. Engelliler Koordinasyon Birim Başkanlığı Yönetim Kurulundan oluşur. Her hafta gündemdeki maddeleri ve ileriye dönük çalışmaları görüşmek üzere online veya fiziki toplantı yapar.
7. Genel ve Yerel seçimlerde Engelli, Şehit yakını ve Gazi adayların sayısını MKYK belirler. Genel, Yerel, meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği aday adaylarından alınacak adaylık başvuru ücreti Engellilerden, Şehit yakınlarından ve Gazilerden alınmaz.
8. Engelliler Koordinasyon birimi Şehit yakınları ve Gazileri aslen temsil eder ve sosyal sorumluluk projelerini takip eder.
9. Engelliler Koordinasyon Birim Başkanlığı Merkez Yürütme Kurulu ve birimleri ile koordineli çalışır.
10. Engelliler Koordinasyon Birim Başkanlığı aşağıda belirtilen komisyonları Engelli Vatandaşlar Başkanının onayını alarak kurabilir,
a. Şehit yakınları ve Gaziler Başkanlığı,
b. İşitme Engelliler, dil ve konuşma Engelliler Başkanlığı,
c. Görme Engelliler Başkanlığı,
d. Zihinsel, ruhsal, duygusal, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu Başkanlığı,
e. Ortopedik Engelliler Başkanlığı.
f. Süreğen kronik hastalıklar Başkanlığı.
Genel Merkez Hakem Kurulu Yönetmeliği
(07.01.2023 Tarih ve 36 Sıra No’lu Kararın Ekidir)
YENİDEN REFAH PARTİSİ
Genel Merkez Hakem Kurulu Yönetmeliği
Genel Merkez Hakem Kurulu
Madde 1- Genel Merkez Hakem Kurulu, Parti içi uyuşmazlıkların sulh yolu ile giderilmesi için kurulmuştur.
Genel Merkez Hakem Kurulunun Oluşumu
Madde 2- Genel Merkez bünyesinde “Genel Merkez Hakem Kurulu” oluşturulur. Bu kurulda beş Asil üye bulunur. Genel Merkez Hakem Kurulu Üyeleri Genel Başkan tarafından atanır.
Genel Merkez Hakem Kurul Üyesinde Aranacak Nitelikler
Madde 3- Genel Merkez Hakem Kurullarında görev alacakların en az kırk yaşını tamamlamaları, çevrelerinde birikim ve saygınlıklarıyla temayüz etmiş olmaları esastır.
Genel Merkez Hakem Kurulunun Görevleri
Madde 4- Genel Merkez Hakem Kurulu, Parti Genel Merkez organları ile Parti yan kuruluşlar genel merkez organları veya bu organların üyeleri, TBMM Parti grup üyeleri ve bu üyelerin Parti Genel Merkez ve yan kuruluşlar genel merkez organları ve üyeleri arasında ve İl ve İlçe organlarının Parti faaliyet ve görevinden kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümü için sulh ortamını hazırlar ve çözüm şeklini belirler.
Sorunun Genel Merkez Hakem Kuruluna İntikali ve Genel Merkez Hakem Kararlarının Niteliği
Madde 5- Genel Merkez Hakem Kurulunun bir konuya müdahil olabilmesi için uyuşmazlığın taraflarından birisinin başvurması veya Genel Başkanın görevlendirmesiyle gerekir. Genel Merkez Hakem Kurulu, toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile karar verir. Genel Merkez Hakem Kurulu kararları yazılı ve gerekçeli olarak düzenlenir. Kararlar, uyuşmazlığın tarafları açısından bağlayıcı, Parti tüzel kişiliği açısından tavsiye niteliğindedir.
YENİDEN REFAH PARTİSİ 2024 SEÇİM BEYANNAMESİ
ERZURUM - İL SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI - EL ÇEKTİRME VE ATAMA BİLDİRİMİ 2024-0172
OSMANİYE - GÖREVDEN EL ÇEKTİRME - 2024-0171
BELEDİYELERİMİZDE ENGELLİLERE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ OLACAKTIR
Yeniden Refah Partisi olarak ‘Ahlaklı Belediyecilik’ anlayışımızda siz engelli kardeşlerimiz en önemli yeri tutuyorsunuz. ‘Ahlaklı Belediyecilik’, sizlerin hayatın bütün alanlarında yer alabilmenizi sağlamak adına tüm imkân ve kaynaklarını seferber eden bir anlayıştır. Bir vatandaşımızın fiziki engelinin topluma faydalı olmasına mâni olmayacağı bilinciyle, hayatın her alanına katılıp yaşam kalitenizi yükseltecek tüm düzenlemeleri hızla hayata geçireceğiz.
Ahlaklı Belediyecilik, verdiği sözü tutan belediyecilik anlayışıdır ve aynı zamanda toplumun dezavantajlı kesimlerini her alanda önceleyen bir belediyecilik tarzıdır. Vatandaşların arasında ayrı gayrı gözetmeden Yeniden Refahlı Belediyeler olarak, sosyal tesislerimizde engelli hemşerilerimize % 25, su faturalarında % 50 indirim uygulayacağız.
Evlerinden çıkmakta güçlük çeken, vasıtası olmayan ya da vasıta kullanamayacak durumdaki engelli hemşerilerimize destek olacağız. Talebi doğrultusunda her bir engelli vatandaşımızı özel donanımlı engelsiz araçlarla hastaneye götürüp getireceğiz. Diğer temel gereksinimlerinde, kamu kurumlarındaki işlemleri ve sosyal aktivitelere katılımları gibi ihtiyaçlarında da bu araçlarımızı engelli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Engelsiz araçlarımızla belediye kurumlarına ulaşımlarını sağlayacağız.
Engelli kardeşlerimizin şehirlerde yürürken, karşıdan karşıya geçerken, toplu ulaşım kullanırken karşılaştığı birçok engeli ortadan kaldıracağız. Yeniden Refahlı Belediyeler, şehirlerimizi hızla engelsiz hale getirecek. Şehirdeki yeni bütün projelerimizi hayata geçirirken öncelikle engelli hemşerilerimizin konforunu göz önünde bulunduracağız. Bütün üstyapı çalışmalarını engelsiz bir şekilde yeniden tasarlayacağız. Toplu taşımaya erişimlerini kolaylaştıracak asansörler, yürüyen merdivenler, sinyalizasyon sistemleri gibi araçları modernize edeceğiz. Bu sistemlerden yoksun yerlere bu mekanizmaları ivedilikle kuracağız.
Yasalar ile sabitlenip sürekli zorunluluk süresi uzatılan, engelli vatandaşlarımızın kamusal yaşamın her alanında tam ve bağımsız kişiler olarak hayatını devam ettirebilmesi için iş yerleri, okullar, alışveriş merkezleri, kamu kurumları, ibadethaneler ve konutlar yetki alındıktan en geç bir sene içinde engellilere uygun hale getirilecek. 7 Kasım 2023 de resmi gazete de yayınlanıp 1 Temmuz 2024 de yürürlüğe gireceği ilan edilen YAYA YOLLARI VE KALDIRIMLARIN TASARIM KURALLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 1 Temmuz 2024 tarihini beklemeden uygulamaya başlayacağız.
Her ilde bir Engelli Belediye meclis üyesi adayını üst sıralara konumlandırarak belediyelerde söz hakkına sahip olmalarını sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Şehre yapılacak yapıların Engellilere, yaşlılara ve hamilelere uygunluğu meclis adaylarımız tarafından bizzat takip edilip oto kontrolü elden bırakmayacağız.
Engelli derneklerinin yerleri şehrin ulaşım açısından en kolay konumda ve erişilebilir olması sağlanacak.
Engelli vatandaşlarımızın hayata katılımı için en önemli unsurun refah düzeyi olduğunun bilinciyle, engelli hemşerilerimiz için istihdam olanaklarını arttıracağız. Yeniden Refahlı Belediyelerin kuruluşlarında engelli istihdamını çoğaltacağız. Özel sektörle el ele vererek, çalışabilir durumdaki engelli hemşerilerimiz için yeni iş imkânları oluşturacağız.
Üreten Engelli projesi tüm belediyelerde uygulanarak Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000’i geçen belediyeler tarafından; park ve bahçelerde ihtiyaç duyulan fidan, çiçek, yer ve duvar kaplama malzemesi gibi ürünlerin üretileceği ve özel gereksinimli bireylerin çalışabilecekleri korumalı işyerleri kurulmasını yasal zorunluluk haline getireceğiz. Ayrıca bu belediyelerde engelsiz yaşam merkezleri açılmasını zorunlu kılacağız.
Engelli vatandaşlarımızın en rahat etmesi gereken alanlar hiç şüphesiz ki yaşadıkları evlerdir. Yeniden Refahlı Belediyeler, yeni yapılara inşaat ruhsatı vermek ve oralara belediyecilik hizmetlerini götürmek için apartman yönetmeliklerine engelli hemşerilerimizin refahıyla ilgili asansör, merdiven rampası gibi düzenlemeleri şart koşacak. Şehrimizde yeni yapılan binalara engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygunluk şartını uygulayacağız.
Engelli hemşerilerimizin refahı, şehrimizin refahı bilinciyle evlerinden ekonomiye katkı sağlayabilecekleri projelere öncelik tanıyacağız. Eğitimlere fiziki katılım imkânı olmayan engelli hemşerilerimiz için online eğitimleri yaygınlaştıracağız. Bu eğitimlerin yanı sıra tüm sektörlerde ve özellikle e-ticaret alanında engelli istihdamı ve girişimciliğini destekleyeceğiz. Online eğitim sonucu sertifikalarını alan engelli hemşerilerimize bu alanlarda evden çalışma imkânı sunacak, ailelerinin ve şehirlerimizin ekonomisine katkıda bulunmalarını destekleyeceğiz.
REFAH YERELDEN BAŞLAR
Yeniden Refah Partisi’nden seçilip göreve başlayan Belediye başkanlarımızın Engelliler için yapacağı bazı projeler;
1- Engelli derneklerinin yerleri şehrin ulaşım açısından en kolay konumda ve erişilebilir olması sağlanacak.
2- Yuva kuran Engelli vatandaşlarımıza belediye sosyal yardım yardımlaşması aracılığı ile mobilya desteği verilecek.
3- Belediyeler ve bağlı şirketlerin engelli kadroları doldurulacak.
4- Üreten engelli projesi tüm belediyelerde hayata geçirilecek.
5- Belediyelerde engelli bireylerin sosyal aktivite ve sorunlarını çözme amaçlı görevli engelli birey istihdam edilmesi. Görevi sosyal yardımlar, danışmanlık, ulaşım, erişilebilirlik ve organizasyon olacak.